Ob dnevu slovenskih splošnih knjižnic

Ob dnevu slovenskih splošnih knjižnic

Ob letošnjem Dnevu slovenskih splošnih knjižnic bomo gostili dve odlični mladi avtorici, Zarjo Vršič in Nino Kremžar. Obe sta letos izdali svoja prvenca; Zarja kratkoprozno zbirko Kozjeglavka (Cankarjeva založba), Nina pa pesniško zbirko Dostop na odprto morje (JSKD).

Z avtoricama se bo pogovarjal Kristian Koželj, dogodek bo v Študijski čitalnici.

O AVTORICAH:

ZARJA VRŠIČ je na Filozofski fakulteti v Ljubljani magistrirala iz primerjalne književnosti in francoskega jezika ter je dobitnica študentske Nahtigalove nagrade. Je prevajalka in kritičarka, piše pa tudi poezijo in kratko prozo. Kozjeglavka je njena prva knjiga.

NINA KREMŽAR, rojena v Ljubljani, je magistrirala iz anglistike in primerjalne književnosti. Piše prozo in poezijo, svoje tekste objavlja v revijah (Dialogi, Apokalipsa, Mentor, Spirala), na spletnih portalih (Koridor, AirBeletrina) in pa v nekaterih mednarodnih zbornikih (Rukopisi). Od jeseni 2018 je glavna in odgovorna urednica pri literarni reviji Novi zvon, pohvali pa se lahko tudi z zmago na Airbeletrininem natečaju za kratko zgodbo in nazivom Uršljanka 2018.

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam