Gledališka šola za mlade

gledališka šola

 

 

Celjska gledališka šola je zaživela oktobra leta 2015 kot skupni projekt Osrednje knjižnice Celje in Slovenskega ljudskega gledališča Celje. Njen namen je kvalitetna in celovita gledališka formacija mladih, povezava med teoretičnim in praktičnim delom gledališkega ustvarjanja in kvalitetna mladinska gledališka produkcija. Program je dvoleten, tako da je skupina, ki je lani spoznavala teorijo ter zgodovino gledališča in dramatike, igralsko metodo Leeja Strasberga, trening govora, odrskega giba, in osnove commedie dell'arte usvojena znanja v letošnjem letu poglabljala in dopolnjevala.

Prvo leto dela je zaznamovala produkcija po motivih Grumovega Dogodka v mestu Gogi. Predstava je bila precej odmevna, med drugim so se mladi z njo predstavili na odru Narodnog pozorišta Toša Jovanović v Zrenjaninu v sklopu mednarodnega gledališkega festivala Bina mira. Drugo leto skupnega druženja in spoznavanja gledališča pa skupina pod mentorstvom mag. Tine Kosi in Kristiana Koželja zaokrožuje s produkcijo po motivih sodobne ruske drame bratov Vladimirja in Olega Presnjakova z naslovom Terorizem, ko bo premiero doživela 27. februarja 2017.

 

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam