Skrivnosti letenja

Skrivnosti letenja

Septembra bomo v Osrednji knjižnici Celje gostili interaktivno italijansko razstavo  za vse generacije, Skrivnosti letenja.

Razstavo, ki jo je zasnovalo italijansko podjetje z dolgoletnimi izkušnjami na področju inovativnega komuniciranja in popularizacije znanosti in tehnologije s pomočjo preprostih in zabavnih pristopov, sestavlja sedem interaktivnih eksponatov. Vsi so atraktivni, barviti in preprosti za rokovanje in izvajanje aktivnosti in eksperimentov. Na vsakem eksponatu so navodila, ki razložijo postopek, posledice in namen poskusa ter zgodovinsko orišejo razvoj tehnologije letenja.

Med obiskom razstave se bo zabavalo mlado in staro, razporeditev in preprostost eksponatov pa ponujata idealno priložnost za zabaven in poučen popoldanski družinski izlet ali obisk skupin iz vrtca in šolarjev prve triade.

Vas je od nekdaj zanimalo, kako je mogoče, da letala obstanejo v zraku ali da se baloni vzpenjajo le zato, ker vanje piha topel zrak? Ste si od nekdaj želeli preizkusiti varnostne sisteme na letališču, pa niste imeli priložnosti? Vas mika preizkusiti, kako se urijo čisto pravi piloti? Ali pa  ste bili prepričani, da je Aladinova leteča preproga samo pravljica? Odgovori na ta vprašanja bodo septembra domovali v Osrednji knjižnici Celje.

Razstavo bomo obogatili s številnimi prireditvami, predavanji in dogodki za staro in mlado; od pravljičnih srečanj za najmlajše in kariernih dni za srednješolce do srečanja z enim najbolj znanih slovenskih pilotov, Matevžem Lenarčičem – septembra se bo v Osrednji knjižnici Celje letelo visoko, pristajalo pa mehko in varno.

Podrobnosti o razstavi in programu boste lahko našli v priložnostni brošuri, ki jo bomo izdali ob postavitvi razstave ter na spletni in Facebook strani knjižnice.

Šolske skupine in vse ostale vabimo na odprtje razstave, ki bo  v ponedeljek, 10. septembra, ob 11. uri na Muzejskem trgu.

Razstavo pripravljamo v sodelovanju z Regijskim študijskim središčem v Celju ter organizacijo Fun Science Slovenija, pridružili pa so se tudi Aeroklub Celje, Zgodovinski arhiv Celje, Gimnazija Celje-Center ter Šolski center Celje.

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam