skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Izjava o dostopnosti

Spletno stran Knjižnice Celje smo z dnem 18.9.2020 prilagodili tako, da je s pomočjo različnih nastavitev prilagoditve dostopen vsem obiskovalcem. Portal smo prilagodili v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA).

Stopnja dostopnosti

Spletna stran je prilagojena za vse naprave (računalnike, tablice in mobilne telefone). Prilagoditev se je izvedla s pomočjo smernic srednjega nivoja AA (dvojni A) WCAG 2.0.

Dodatne funkcije spletne strani

  • izbira kontrastne barvne sheme,
  • izbira druge pisave in velikosti,
  • izbira pisave za uporabnike z disleksijo,
  • večja velikost kurzorja miške,
  • skok na glavno vsebino, ki je kot prva povezava dostopna s tabulatorjem na vseh straneh,
  • pomik po meniju s smernimi tipkami ali tabulatorjem in skok iz postavke podmenija na nadrejeno postavko s tipko ESC
  • prikaz trenutne lokacije tabulatorja,
  • samodejni skok tabulatorja v pojavno okno,
  • izhod iz pojavnega okna s tipko ESC,
  • imenovanje regij strani z opcijo role (region) in aria-label

Stopnja skladnosti

Spletna stran www.knjiznica-celje.si je delno skladna z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zaradi spodaj navedenih izjem.

Dostopnost spletne strani spremljamo in sproti izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti. Primeri takih vsebin so: skenirani dokumenti v PDF obliki zapisa, programsko generirani dokumenti (npr. letna poročila), kompleksne tabele s podatki, organigrami, videovsebine nimajo podnapisov oz. tekstovnega prepisa, pri čemer pa vam omogočamo, da se lahko s temi dokumenti seznanite na drug način (lahko nam pišete po pošti ali preko e-pošte, kontaktni podatki so navedeni v nadaljevanju). Dostopnost naše spletne strani nenehno izboljšujemo, da bi zagotovili boljšo dostopnost.Ta izjava je bila pripravljena dne 18. 9. 2020 na podlagi samoocene.

Povratne informacije

Spletna stran je v nenehnem razvoju tako na tehničnem področju kot na izboljševanju uporabniške izkušnje. V primeru težav z dostopom do informacije ali, če imate predlog izboljšave dostopnosti, nam pišite na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Na obvestilo ali prošnjo vam bomo odgovorili v osmih dneh od prejema. Če glede na zahtevano vsebino v tem roku ne moremo podati ustreznega odgovora, vam bomo v tem roku sporočili, kdaj bomo podali odgovor, in zamudo ustrezno utemeljili.

 

V primeru, da ugotovite odstopanja od določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo inšpektorjem za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov:

Inšpektorat Republike Slovenije za informacijsko družbo
Davčna ulica 1
1000 Ljubljana

01 555 58 48
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Zadnja sprememba: 14.4.2023

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam