skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Zamudnine, opomini, plačila

Knjižnica gradivo izposoja za 21 dni in omogoča članu enajst podaljšanj po 14 dni, če podaljšanj ne ovirajo rezervacije drugih članov ali omejitve.

Tabela rokov izposoje, podaljšanja in rezervacij

Ob vsaki izposoji dobite ali si lahko natisnete potrdilo, na katerem se izpišejo datumi poteka izposoje. Če izpiska ob izposoji niste prevzeli, izposojevalne roke preverite v Moji knjižnici.

Datum poteka (predvidenega vračila) dosledno upoštevajte, saj v primeru zamujanja knjižnica zaračunava dnevno zamudnino, zaračuna pa tudi odposlane opomine (cenik). Zamudnina se obračuna za vsako enoto gradiva posebej, razen pri kompletih, kjer se obračuna ena zamudnina za komplet (posebej označeno in obdelano večvrstno gradivo).

Knjižnica ob nevračilu gradiva zaporedoma odpošlje tri opomine. Člani oziroma odgovorne osebe so dolžni vrniti ali ustrezno nadomestiti vso izposojeno knjižnično gradivo in poravnati vse pripadajoče denarne terjatve knjižnice.

Ko ne morete sami podaljšati izposojevalnega roka v Moji knjižnici, pokličite knjižnico. Morda še najdemo možnost v primerih, ko zaradi daljše zamude, opomina ali poteka članstva podaljšanja ni mogoče izvesti samostojno. 

 

Kdaj so knjižnične storitve omejene ali nedostopne?   

  • Po prejemu tretjega opomina, ki mu sledita programska zaustavitev izposoje in postopek izterjave gradiva in evidentiranih terjatev.
  • Ob prekoračitvi višine še dovoljenega zneska dolga (trenutno 17 evrov).
  • Ob prekoračitvi starosti dolga – če je dolg starejši od 45 dni, ne glede na njegovo višino.
  • Ob poteku članstva.

 

Kako lahko poravnate knjižnične terjatve?

  • S plačilom v COBISS plus (Prijavite se v svoj profil COBISS - izberite povezavo za prikaz, nato povezavo "dolgovi in omejitve" in možnost "€ plačilo prek spleta". Izberite kartično plačevanje, mobilno plačevanje ali spletno banko. Vaše plačilo se v evidenci knjižnične izposoje zabeleži takoj);  
  • z nakazilom na naš račun 01211-6030370231, odprt pri UJP Žalec (nakazilo se v evidenci knjižnične izposoje zabeleži z dnevnim zamikom)

IBAN:  SI56 0121 1603 0370 231  

BIC:  BSLJSI2XSklic: 00   1001 + (vpišite še številko članske izkaznice)

Koda namena plačila: SUPP,

               IBAN:  SI56 0121 1603 0370 231  
               BIC:  BSLJSI2X
               Sklic: 00   1001 + (vpišite še številko članske izkaznice)
               Koda namena plačila: SUPP;

  • ob obisku knjižnice (v Celju tudi POS terminal).

 

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam