skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Osebni računalniki

V Osrednji knjižnici Celje je za uporabnike na voljo 18 osebnih računalnikov z dostopom do interneta in z nameščenimi programskimi paketi Microsoft Office in 18 spletnih terminalov za spletni katalog COBISS/OPAC.

 

Osebni računalniki

Osebne računalnike je možno uporabljati le z vpisom uporabniškega imena in gesla, ki sta enaka kot v sistemu Moja knjižnica. Uporabniki, ki niso člani knjižnice in želijo uporabljati računalnike, lahko pridobijo začasno uporabniško ime in geslo pri informatorjih v knjižnici. Za pridobitev začasnega uporabniškega imena in gesla se morajo identificirati z veljavnim osebnim dokumentom.Uporaba je za člane knjižnice brezplačna.

 

Tiskanje

V knjižnici je omogočeno tiskanje za člane in druge uporabnike. Tiskanje se lahko izvaja iz računalnikov za uporabnike. Pred tiskanjem mora uporabnik prednaložiti ustrezen znesek na svoj uporabniški račun. Cena tiskanja je opredeljena v ceniku knjižnice.

 

Spletni terminali za COBISS/OPAC

Osrednji knjižnici Celje je za uporabnike na voljo 18 spletnih terminalov, preko katerih lahko dostopajo do spletnega kataloga COBISS/OPAC, spletne strani knjižnice in njenih podstrani.
Uporaba je za vse uporabnike knjižnice brezplačna. 

 

Pogoji uporabe osebnih računalnikov in tehnične opreme v knjižnici:   

 • Kakršnokoli nepooblaščeno nameščanje programske opreme na računalnike ni dovoljeno.
 • Uporabniki so materialno odgovorni za strojne in programske okvare in zlorabe, povzročene namerno ali zaradi malomarnega rokovanja z opremo. Knjižnica ne prevzema odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi nastala kot posledica uporabe prenosnih podatkovnih medijev (disketa, CD, DVD, USB, prenosni disk), ki so last uporabnika, na osebnih računalnikih knjižnice.
 • Prepovedana je zloraba uporabniškega imena in gesla, glasno predvajanje multimedijskih vsebin (možna je izposoja slušalk) in motenje drugih uporabnikov javnih računalnikov.
 • Vsako okvaro ali nepravilnost na računalniku je uporabnik dolžan sporočiti knjižničarju ali osebju v knjižnični kavarni.
 • Uporabniki so materialno odgovorni za strojne in programske okvare in zlorabe, povzročene namerno ali zaradi malomarnega rokovanja z opremo.
 • Priporočeno je, da se podatki shranjujejo na prenosne medije. Za izgubo podatkov knjižnica ne prevzema odgovornosti.
 • Po zaključku dela na računalniku se mora uporabnik obvezno odjaviti, s tem se iz računalnika pobrišejo vse kreirane datoteke, ki so bile kreirane med sejo.
 • Število istočasnih uporabnikov na enem računalniku lahko pristojni knjižničar omeji.
 • Knjižničar lahko prepove uporabo osebnega računalnika uporabnikom, ki ne upoštevajo pravil knjižnice.
 • Knjižnica si pridržuje pravico omejitve uporabe tehnične opreme, namenjene uporabnikom, in dostopa do spletnih vsebin in storitev, ki:
  • niso ustrezno urejena z avtorskopravnega stališča,
  • nasprotujejo pogodbenim pogojem tretje osebe, ki zagotavlja dostop do licenčnih vsebin ali kako drugače vsebujejo pravice tretjih oseb, 
  • nasprotujejo javnemu redu in javni morali in so tako v neskladju z nalogami in poslanstvom knjižnice.

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam