skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

O gradivu

Knjižnična zbirka v Osrednji knjižnici Celje obsega 370.000 enot, vključno s krajevnimi knjižnicami pa 440.000 enot gradiva. V pritličju in prvem nadstropju knjižnice boste našli leposlovje za odrasle in šolsko branje, v kletnem delu – v Knjižnici pri Mišku Knjižku – pa pravljice, pesmice in napete zgodbe čakajo na mlade bralce.

V zbirki strokovnih knjig so zastopane vse stroke in znanstvene discipline. Področja človeškega znanja so predstavljena na različnih nivojih – od poljudnega do znanstvenega, ki so namenjena študiju in strokovnemu izpopolnjevanju ter se nahajajo v prvem in drugem nadstropju. Knjige z ozko specializiranih znanstvenih področij vam priskrbimo s sistemom medknjižnične izposoje.

 

Gradivo za slepe in slabovidne

V prvem nadstropju vam je na voljo posebna zbirka zvočnih knjig oz. zvočnih posnetkov govornih del na zvočnih kasetah in zgoščenkah. Izbirate lahko med romani, poezijo, potopisi, novelami, biografijami, pravljicami, mladinskimi deli v slovenskem in angleškem jeziku. Vsebina zvočne knjige je lahko delno prirejena, skrajšana ali interpretirana v celoti. Besedilo po navadi berejo igralci. Gradivo s povečanim tiskom je označeno z nalepko na hrbtni strani in ga je lahko prepoznati na policah. Poleg tega je navedeno v zapisu v opombi: povečani tisk.

"Klik" na navedeno povezavo Zvočne knjige vas popelje do elektronskega kataloga Cobiss/Opac, kjer vam je na voljo seznam zvočnih knjig v Osrednji knjižnici Celje.

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam