skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Poškodovano ali izgubljeno gradivo

Knjižnično gradivo kroži in se seli iz rok v roke. Poleg posledic normalne rabe na gradivu večkrat opazimo tudi namerne in nenamerne poškodbe, ki so posledica neprimerne rabe. Gradivo je zamazano, podčrtano, natrgano, polito, zavihano, odstranjene so oznake lastništva, odtrgane so knjižnične nalepke.

Želimo si, da bi naše gradivo čim dlje služilo čim širšemu krogu uporabnikov, zato prosimo, da s knjižničnim gradivom ravnate še posebej skrbno, ga varujete in ne izpostavljajte neprimernim okoliščinam. Ne izpostavljajte ga na primer svojim hišnim ljubljenčkom, čeprav z njimi nimate slabih izkušenj. Naša praksa kaže velik porast poškodb, ki jih povzročijo prav hišne živali.

Če v knjižnici prejmete poškodovano ali nepopolno gradivo, opozorite nanj. Knjižničarji so dolžni poškodbe popisati.

 

Nasvet
Če ste gradivo izgubili, založili, poškodovali ipd., če so vas okradli ali zavedli, se o načinu reševanja čim prej dogovorite z vodjo izposoje ali oddelka. Dogovorili se boste za primerno nadomestilo in časovni okvir reševanja. Gradivo bodisi denarno ovrednotimo bodisi zanj poiščemo primerno nadomestilo. Vrednosti izgubljenega ali uničenega gradiva po našem ceniku dodamo ocenjene stroške obdelave in opreme gradiva.

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam