skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Projekti

 

priporocamo slide Projekt Priporočamo! je skupen projekt splošnih knjižničarjev celjskega območja. Za vas vsak mesec izberemo in preberemo dobro in zanimivo knjigo. 

 

 

ce zas slide

Celjskozasavski.si je spletni biografski leksikon, ki ga ustvarja  deset splošnih knjižnic celjskega območja. Vanj so vključeni podatki o osebnostih, ki so bile na tem območju rojene, so tukaj živele in/ali se šolale, predvsem pa so s svojim delom na kateremkoli področju pomembno zaznamovale svoje okolje: pisatelji, pesniki, literarni ter umetnostni zgodovinarji in kritiki, novinarji, slikarji, glasbeniki, arhitekti, duhovniki, znanstveniki, raziskovalci, profesorji, gospodarstveniki, politiki, športniki itd. Spletno stran upravlja Osrednja knjižnica Celje v sodelovanju z drugimi knjižnicami celjskega območja, vsebine pa vnaša v skladu z vsebinsko zasnovo biografskega leksikona vsaka knjižnica za svoje območje sama.

osp2 logo manjsi projekti

  

 

Portal Obrazi slovenskih pokrajin je spletni biografski leksikon znanih osebnosti slovenskih pokrajin ter Slovencev v zamejstvu in po svetu. Vanj so združene biografije, objavljene v regijskih leksikonih: Celjskozasavski.si, Dolenjski biografski leksikon, Gorenjci.si, Koroški biografski leksikon, Pomurci.si, Primorci.si, Spodnjepodravci.si in Štajerci.si.

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam