Biosoproga

Biosoproga

Avtor: Michal Viewegh
Založnik: Sanje, 2012
Zvrst: roman
Priporoča: Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje

Biosoproga je duhovit roman, v katerem spoznamo uspešnega pisatelja Mojmirja in njegovo mlado ženo, knjižničarko Hedviko. Mojmir se na začetku njune skupne poti počuti kot princ, ki Pepelki pokaže svet in življenje. A pod vplivom doule (alternativne porodničarke) Hedvika začne odkrivati svet, v katerem je vse manj prostora za njenega moža. Visoko na lestvici Hedvikinih vrednot se znajdejo otroci, hiša, biovrt, bioprehrana, materinski center, alternativna zdravila, emancipacija in še marsikaj. Michal Viewegh, priljubljeni češki pisatelj, nam na humoren in izzivalen način prikaže Mojmirjev boj za ženino pozornost, medtem ko na lestvici njenih vrednot neusmiljeno drsi proti dnu.

Odlomek iz knjige

"Mojmir uporno na široko odpre oči, vendar ne znori, samo nekoliko bolj se mora potruditi, da bi obdržal vozilo na cesti. Če ni znorel zaradi tega, ker že dolga leta ženo deli z debelo petdesetletno feministko, ne bo znorel zaradi menjavanja sonca in sence, grenko pomisli."

Address

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Opening hours

Monday to Friday:
8:00–19:00
Saturday:
8:00–13:00
July-August
Monday to Friday:
8:00–19:00

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam