Bog pomagaj otroku

Bog pomagaj otroku

Avtor: Toni Morrison
Založnik: Cankarjeva založba, 2016
Zvrst: roman
Priporoča: Knjižnica Šmarje pri Jelšah

Gre za neprizanesljivo zgodbo o tem, kako nesprejemanje v otroštvu oblikuje in zaznamuje življenje odraslega. Bride, glavna junakinja romana, je mlada (kot noč črna) lepotica, ki je zelo uspešna na poslovnem področju v kozmetični industriji, hkrati pa se v zasebnem življenju bori s travmami iz otroštva. Zaradi svoje izrazito temne polti je bila v odraščanju pogosto deležna izločanja iz družbe vrstnikov, ljubezni pa ni dobila niti od svojih staršev. Ko končne najde moškega, v katerega se zaljubi in mu zaupa, jo ta pusti čez noč. Nepričakovana izguba jo napelje k iskanju pobeglega ljubimca. Najde ga, hkrati pa na tej poti spozna tudi prijateljico. Ko si z Bookerjem priznata resnico, da sta varna drug z drugim, si lahko ustvarita varen ljubezenski odnos.

Odlomek iz knjige

»O ja, včasih imam slabo vest zaradi tega, kako sem ravnala z Lulo Ann, ko je bila še majhna. Ampak razumite vendar: morala sem jo varovati. Ni poznala sveta. Nobenega smisla ni imelo, da bi bil neuklonljiv ali odrezav, tudi če si imel prav. Gotovo ne v svetu, kjer so te lahko poslali v zapor za mladostnike, če si v šoli jezikal ali si se tepel, v svetu, kjer so te zaposlili zadnjega in odpustili prvega. Ničesar ni mogla vedeti ne o teh rečeh ne o tem, kako bi se belci bali njene črne polti ali se ji posmehovali in jo sleparili.«

Address

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Opening hours

Monday to Friday:
8:00–19:00
Saturday:
8:00–13:00
July-August
Monday to Friday:
8:00–19:00

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam