Hči varuha spominov

Hči varuha spominov

Avtor: Kim Edwards
Založnik: Modrijan, 2012
Zvrst: roman
Priporoča: Knjižnica Velenje

Romaneskni prvenec ameriške učiteljice in pisateljice je požel veliko zanimanja po vsem svetu. Zgodba o zdravniku Davidu, ki je svojo mlado ženo prepričal, da je poleg zdravega dečka, Paula, rodila še mrtvo deklico dvojčico, Phoebe, je očitno segla v srca milijonom bralcev. V resnici se je Phoebe rodila z Downovim sindromom in David jo je ob rojstvu v naročju svoje vedno ustrežljive in zanesljive medicinske sestre poslal v psihiatrično ustanovo, kjer naj bi deklico tudi pustila. Vendar pa tega ni mogla storiti, zato je pretrgala vse stike s preteklostjo, si v drugem kraju poiskala novo službo ter zaživela popolnoma drugačno življenje matere samohranilke otroka s posebnimi potrebami. Skrivnost pa kot temna senca vseskozi lebdi nad življenjem Davidove družine in močno zamaje sicer srečen zakon in brezhibno družinsko idilo.

Odlomek iz knjige

»Modre oči so bile meglene, lasje čisto črni, a je vse to komajda opazil. Zazrl se je v njene nezmotljive poteze, oči privihane navzgor kot v smehu z značilno kožno gubo na vekah, ploščat nos. Klasičen primer, se je spomnil besed svojega profesorja, ko je pred mnogimi leti pregledal podobnega otroka. Mongoloid.«

Address

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Opening hours

Monday to Friday:
8:00–19:00
Saturday:
8:00–13:00
July-August
Monday to Friday:
8:00–19:00

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam