Ljubezen, bog in umetnost francoske kuhinje

Ljubezen, bog in umetnost francoske kuhinje

Avtor: James F. Twyman
Založnik: Littera Picta, 2012
Zvrst: roman
Priporoča: Knjižnica Šentjur

Ljubezen, bog in umetnost francoske kuhinje je resnična zgodba pisatelja Jamesa F. Twayan-a. Jamesa je na počitnicah zapustila prijateljica Michel, kar ga je navdalo z mešanimi občutki. Takrat je začel raziskovati svoje nekdanje ljubezenske zveze in razreševati negativne vzorce obnašanja. Spoznal je francoskega kuharskega mojstra Rogerja, ki je učil kuhati z ljubeznijo, ob tem pa delil recepte za ljubezen in življenje. James je prvič odprl svoje srce in se spopadel s svojimi strahovi. Knjiga vam bo z upanjem napolnila srce in vam postregla s kopico nasvetov.

Odlomek iz knjige

"»Zdaj razumeš! Se spomniš, kaj sem ti razlagal o česnu? Moraš ga popolnoma zmečkati, da bi lahko 'iz pustil' svoj sok. Če ga počasi režeš na majhne koščke, se takoj spet (samo)zaceli, s tem pa prav tisto, kar iščemo v česnu in kar je bistveno za naš užitek, česen zadrži v sebi. Enako velja tudi zate. Michele te je popolnoma potolkla in zmečkala, je tako? In ko te je zmrcvarila, si se bil prisiljen soočiti tudi s tistimi deli samega sebe, ki si se jih pred tem bal. A šele po vsem tem si bil sposoben to 'iz stisniti' oziroma 'stisniti iz' sebe in pritiskati toliko časa, da je ta sok, ki je v tebi, pritekel ven.«"

Address

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Opening hours

Monday to Friday:
8:00–19:00
Saturday:
8:00–13:00
July-August
Monday to Friday:
8:00–19:00

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam