Noč v Reykjaviku

Noč v Reykjaviku

Avtor: Brina Svit
Založnik: Cankarjeva založba, 2013
Zvrst: roman
Priporoča: Knjižnica Mozirje

Glavna protagonistka romana Lisbeth Sorel, poslovno uspešna ženska srednjih let, v Buenos Airesu spozna Eduarda Rosa, moškega, ki ga ženske plačujejo, da z njimi pleše tango. Odloči se, da mu bo zaradi želje po erotični izkušnji z njim, ponudila veliko vsoto denarja, če z njo preživi noč v hladnem Reykjaviku. Roman se večinoma dogaja v hotelski sobi, pozimi, ko na Islandiji dan traja le nekaj ur. Tu glavna junakinja obračunava sama s sabo, s svojo družino in s svojo neizživeto spolnostjo. Odvrže vso čustveno prtljago, ki jo je prinesla s sabo v to hladno pokrajino. Prek spomina na svojo umrlo sestro, za katero je skrbela skoraj vse življenje, se na polarnem severu z Rosovo pomočjo ponovno postavi na noge, potem ko mu razkrije zapletenost svojega življenja in pretrganih družinskih vezi.

Odlomek iz knjige

»(…) Saj ni prišla v Reykjavik zato, da bi se šla elastiko z njim. Kajti če kaj dobro pozna, je to igra z elastiko. Na pamet pozna vse njene zvijače, pretveze in drugačne subtilnosti. To se gresta z Marcom vser od njunega inavguralnega leta Tokio-Pariz: igrata se elastiko.

Address

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Opening hours

Monday to Friday:
8:00–19:00
Saturday:
8:00–13:00
July-August
Monday to Friday:
8:00–19:00

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam