Živi svoje sanje

Živi svoje sanje

Avtor: Lori nelson Spielman
Založnik: Učila, 2014
Zvrst: roman
Priporoča: Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik

Brett Bohlinger pri štirintridesetih letih zaradi težke bolezni izgubi mamo. Pa čeprav je to pričakovala, jo oporoka močno preseneti. Mama jo vodi v novo življenje na podlagi seznama želja, ki ga je Bret napisala, še ko je bila najstnica. Le kaj ima odrasla ženska skupnega s seznamom. Neskočno zaupanje, povezanost in ljubezen med mamo in hčerko, sledijo izpolnitvi seznama želja in spremembam, ki jih tudi v sanjah ni pričakovala. Brett je prisiljena razmisliti kaj jo osrečuje in po čem hrepeni, si želi imeti psa, novo službo, morda otroka? Živeti polno z vzponi in padci ter slediti ciljem, to je sreča.

Odlomek iz knjige

"V soboto se mi zdi, da zapuščam družino in ne dveh tujcev, ki sem ju spoznala ob prihodu. V letališki avli počepnem zraven Zo? in jo stisnem k sebi. Oklepa se me in mi mečka pulover. Ko se odmakne, mi pomoli palec in reče: »Moja sestr'ca.« Svoj palec pritisnem ob njenega – to je najin novi način rokovanja. »Rada te imam, sestrica. Že nocoj te bom poklicala, prav?« John me stisne v medvedji objem. Roke močno in varno ovije okoli mene, kakor sem od očeta vedno pričakovala. Globoko vdihnem in zaprem oči. Vonj njegove usnjene jakne se meša z dišavo kolonjske vodice. Po obeh si bom za vedno zapomnila očeta. Končno me izpusti in me malo odmakne od sebe."

Address

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Opening hours

Monday to Friday:
8:00–19:00
Saturday:
8:00–13:00
July-August
Monday to Friday:
8:00–19:00

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam