skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
DAN RAZISKOVALCEV 2022

DAN RAZISKOVALCEV 2022

Veseli smo, da bomo letos ponovno gostili Dan raziskovalcev, ki ga pripravlja Regijsko študijsko središče Celje s partnerji.
Vabimo vas, da nas v petek, 7. 10. 2022, obiščete na ploščadi pred knjižnico med 10. in 17. uro.

Dan raziskovalcev je dogodek, ki je vzklil iz pobude Evropske komisije »Evropska noč raziskovalcev« s ciljem promocije znanosti in raziskovanja.  S projektom želimo v splošni javnosti razširiti pozitivno sliko o raziskovalcih, odgnati negativne stereotipe o znanstvenikih in seznaniti javnost o različnih raziskovalnih aktivnostih, ki potekajo v naši regiji. Na dogodku obiskovalci dobijo možnost vpogleda v raziskovalni del delovanja višješolskih, visokošolskih ter raziskovalnih zavodov, možnost obiska lokalnih raziskovalnih inštitutov, ki so redko odprti za javnost, možnost sodelovanja v eksperimentih ter sodelovanje na posvetih in okroglih mizah s področja raziskovanja.

Vsako leto  ob boku različnih dogodkov poteka tudi posvet na temo mladinskega raziskovanja v sodelovanju s Komisijo Mladi za Celje pri Mestni občini Celje.

V projektu sodeluje preko 21  raziskovalnih, izobraževalnih in drugih partnerjev, ki delujejo v regiji in izven nje, dogodek pa vsako leto obišče več obiskovalcev, v letu 2019 kar preko 2.000. Odzivi obiskovalcev na »raziskovalno« ponudbo ter medijske objave kažejo, da je dogodek postal prepoznaven in da z njim uresničujemo namen projekta – promocijo znanosti in raziskovalnega dela.

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam