skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
GLASBENI VEČER: OGNJENA FANTAZIJA

GLASBENI VEČER: OGNJENA FANTAZIJA

Vabljeni na GLASBENO - OGNJENO FANTAZIJO na ploščadi ob splavarju (Kavarna Miško Knjižko).

Nastopajoči:

Inga Ulokina, violina

Aleksandar Kuzmanovski, violončelo

Olga Ulokina, klavir 

Gea Erjavec, koreografija, ples z ognjem

Podrobno o izvajalcih:

O izvajalcih:

Inga Ulokina, violina

dobitnica Rektorjeve nagrade Zagrebške akademije za glasbo je študirala na Hochschule fuer Musik Köln, magistrirala summa cum laude na Zagrebški akademiji za glasbo in se izpopolnjevala na Brucknerkonservatorium v Linzu. Solistično je nastopila z orkestrom Zagrebške akademije za glasbo, Simfoničnim orkestrom Konservatorija Josef Fux Graz, Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije,  Zagrebškim komornim orkestrom in simfoničnim orkestrom Grex Symphoniacorum Univerze v Ljubljani, ki ga je tudi vodila v prvi sezoni delovanja kot koncertna mojstrica.

Trenutno deluje kot koncertna mojstrica Ljubljanskega godalnega ansambla in Zagrebškega komornega orkestra. Je profesorica violine, komorne glasbe in orkestra na Glasbeni šoli Rogaška Slatina ter vodja mednarodnega tekmovanja za mlade glasbenike Oskar Rieding v Celju.

Aleksandar Kuzmanovski, violončelo

izjemen solist, ki ga odlikuje bogat in prodoren ton, zmagovalec več mednarodnih in državnih tekmovanj, dolgoletni član simfoničnega orkestra SNG Maribor, vodja sekcije violončel v mednarodnem orkestru No Boarders Orchestra, honorarni član orkestra RTV Slovenije. Je aktiven solist ter iskani komorni glasbenik. Deluje kot profesor violončela in komorne glasbe na Celjski glasbeni šoli ter vodja violončel v Celjskem godalnem orkestru s katerim nastopa tudi solistično.

Olga Ulokina, klavir 

je priznana muzikologinja, skladateljica in avtorica več učbenikov za glasbeno izobraževanje, priporočenih s strani Ministrstva za kulturo Slovenije. Dobitnica Gerbičeva nagrade na področju glasbenega izobraževanja v Republiki Sloveniji in mnogih drugih priznanj in nagrad. Deluje kot profesorica na Umetniški gimnaziji Velenje in na Glasbenem ateljeju Tartini v Ljubljani, je iskana komorna glasbenica in predavateljica ter skladateljica za mlade z velikim fondom posnetih skladb za otroke v arhivu RTV Slovenija.

Gea Erjavec, koreografija in ples z ognjem

je priznana predstavnica mlajše generacije slovenskih umetnikov iz področja sodobne plesne umetnosti. Je diplomirana plesalka, koreografinja in pedagoginja, ukvarja pa se tudi s performativno umetnostjo. Je dobitnica nagrade ‘Listina Mete Vidmar’ za plesne dosežke v letu 2017. Prejela je tudi več mednarodnih nagrad in priznanj. S predstavo ‘N.A.G.’ (multimedijski plesni projekt v sodelovanju z Ajo Zupanec in plesalci PFC) je leta 2017 prejela nagrado za inovativni pristop v teatru na mednarodnem festivalu mladinskega gledališča Juventafest v Sarajevu. Kot igralka je nastopila v celovečernem filmu ‘IZHOD’ ter v številnih kratkih filmih in glasbenih videospotih. Svoje znanje predaja tudi mlajšim generacijam, deluje kot pedagoginja in koreografinja v Plesnem Forumu Celju. Gea je znana tudi po svoji ‘ognjenosti’. Ples povezuje z umetnostjo ognja in ustvarja nepozabne ognjene predstave ter performanse.

Lepo vabljeni v objem vročih ritmov in ognjenega plesa.

Prisluhnili bomo biserom klasične in filmske glasbe ob posebni koreografijo z ognjenimi elementi.

Vstop prost!

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam