skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
KNJIŽNICA VOJNIK - POTOPISNO PREDAVANJE PO SLOVENSKIH PEŠPOTEH

KNJIŽNICA VOJNIK - POTOPISNO PREDAVANJE PO SLOVENSKIH PEŠPOTEH

Rukzak. Uhojeni čevlji. In romarska listina.

Ter zaupanje v lasten korak in naklonjenost vesolja.

Kako zanimiva rajža je to!

Samo hoditi, slediti znakom, se prepustiti POTI in nič pričakovati.

Pa tako bogat se vrneš domov.

Ja, zato JAZ GREM, znova in znova.

Na lov za rumenimi školjkami in puščicami po najlepši deželi sveta – domovini.

Ker pot s slikovitostjo narave navdušuje, s srčnostjo ljudi povezuje, z umikom od vrveža osvobaja. Vstopiti v slovenske vasi in mesta peš, je svojstven užitek. Hoditi sam s svojo senco je spoznavanje sebe, odlaganje strahov in krepitev moči.

Vabim vas, da ob živi besedi in fotografski zgodbi zakorakate z menoj po SLOVENSKI JAKOBOVI POTI. Približala vam bom gorenjsko, primorsko, dolenjsko in preddvorsko vejo. Zasrbeli vas bodo podplati, tako čudovito deželo imamo! Večdnevna hoja v lastni družbi po domači zemlji je neprecenljiv dar za telo, um in dušo.

O PREDAVATELJICI:

Valerija Jakop se na spoznavanje novih poti najraje odpravi peš; gore so njen ljubi svet, tam najlažje diha. Pred leti je na tritedenskem trekingu spoznala čar daljinske hoje v deželi najvišjih gora sveta, Nepala. Nato je z možem drobila korake po hriboviti španski Asturiji in Galiciji vse tja do Atlantika, konca sveta, Rta Finistere in Muxie. Ko je 2020 svet zaprl vrata, je ona na stežaj odprla vrata domovine: stopila je na Slovensko Jakobovo pot. Prehodila je gorenjsko, primorsko, dolenjsko in preddvorsko vejo, v dolžini petsto kilometrov višinsko zelo razgibane in nelahke poti. Slovenija je raj za pohodne duše, pravi. Nahrani oči, srce in telo. Navdaja s pogumom, optimizmom in zadovoljstvom. Lepo je iti, biti, stopiti, ljubiti sebe, se ceniti, prepustiti, pustiti, spustiti, se osvoboditi, učiti. Vse to prinaša zbiranje korakov. Lepo je hoditi in se vrniti! K sebi in vedno znova na pot.

Vstop prost.

 

Za dodatne informacije pokličite na tel. 03 426 17 76 v delovnem času Knjižnice Vojnik ali pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam