skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
KNJIŽNICA VOJNIK: TRI VRSTE SREČE (predavanje)

KNJIŽNICA VOJNIK: TRI VRSTE SREČE (predavanje)

Modrosti Bhagavad Gite in Paramahamse Vishwanande

Predavanje bo gostja pepestrila z petjem dveh indijskih manter v sanskritu ob spremljavi harmonije, ki ga tudi sama igra, nato pa sledi predavanje.

Vsi smo iskalci sreče, ljubezni in samozavesti. Toda večina kljub iskanju teh vrednot ne najde in se posledično utaplja v minljivih oblikah materialne sreče. Le-te prinašajo kratkotrajne užitke z dolgotrajnimi intervali trpljenja.

Kdo si želi takšno srečo oz. ljubezen, ki se konča z grenkobo in je največkrat z njo okužena že prej? Se vam je morda že zgodilo, da ste se zaljubili, morda celo poročili, pa je sreča kmalu izpuhtela, kot bi nikoli ne bila obstajala? Ste že kdaj kupili najnovejši ali najlepši model nečesa, in je to s časom postalo vsakdanje ali celo zastarelo? Če narava stvari ni večna, se ne more imenovati ne sreča ne ljubezen.

Vabljeni, da si pogledamo, kaj o sreči in ljubezni pravi najbolj razširjeni sveti spis hinduizma, Bhagavad Gita. Daje nam odgovore ne le o tem, kaj je sreča, temveč tudi kako poiskati naš resnični božanski potencial ter zaživeti trajne oblike izpolnjenosti. Odgovarja na vprašanja kdo sem, kaj je moj vir in kaj cilj življenja.

Vstop prost!

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam