skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Madeira in Porto Santo (spletno predavanje)

Madeira in Porto Santo (spletno predavanje)

Madeira – otok sredi Atlantika, ki ga imenujejo tudi atlantski biser, otok večne pomladi, otok vrtov, je od leta 2013 kar 7-krat dobil naziv Najboljša otoška destinacija v Evropi, kar dokazuje, da se je tisti, ki jo obiščejo enkrat, kljub majhnosti, ne naveličajo.

Danes ga oglašujejo kot Madeira – otok za vse:
plaže s črnim peskom, pobočja z bujnim rastjem in največjim subtropskim lovorjevim gozdom laurisilva na svetu, starim najmanj 1.8 milijona let, lahke treking poti ob levadah, dih jemajoči razgledi, eden izmed najvišjih morskih klifov na svetu, živahna in pisana tržnica v glavnem mestu Funchal, vožnja s sanmi, čeprav ni snega, odlična in edinstvena kulinarika z otoškimi alkoholiziranimi vini, ter številne aktivnosti v vodi in na kopnem upravičijo najnovejši turistični slogan Madeire.

Odkrili pa bomo tudi nekoliko izoliran otoček Porto Santo, ki ima v primerjavi z Madeiro dolge zlato-peščene plaže ter bolj suho klimo in na katerem je nekaj časa živel tudi najbolj slaven pomorščak, raziskovalec in trgovec Christopher Columbus.

Pridružite se Tadeju Strnadu na raziskovanju madeirskega arhipelaga – zagotovo si ga boste želeli doživeti v živo!

Da pa bo druženje še bolj zanimivo, vam bo Tadej na koncu zastavil nagradno vprašanje. Med tistimi, ki boste nanj odgovorili pravilno, bomo izžrebali srečnega dobitnika nahrbtnika, ki ga poklanja Turistična agencija Orel.

Predavanje boste lahko spremljali V ŽIVO na FB Univerze.

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam