skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Na objektivističnem stolu

Na objektivističnem stolu

»Nova pesniška zbirka Zorana Pevca z naslovom Na objektivističnem stolu je zgoščeno razmišljanje, ki s semantično večplastnostjo na različne načine zaznamuje položaje sodobne družbe, mitsko preteklost in poezijo iz različnih zornih kotov.
Z naslovom ne cilja na objektivistični odnos do sveta, temveč se poizkuša na tak, torej objektivistični način, navezovati na pesmi same, so uporabljeni različni pesniški postopki, kot so avtorefleksivnost in nanašanje na lastne konvencije, značilne so figure, kot sta hiperbola in oksimoron. Vse to je izdelano v pesniško premišljenem odnosu do zapisanega in je organizirano v celovito podobo, ki jo ustvarja razmišljujoči pesniški subjekt.« (spletna stran Založbe Pivec)

Dr. Zoran Pevec je ena od osrednjih osebnosti sodobne literature v Celju. Do sedaj je izdal devet pesniških zbirk.

Najnovejšo, Na objektivističnem stolu, bomo predstavili na terasi Kavarne Miško Knjižko, kar bo hkrati prvi dogodek z živim občinstvom, ki ga bomo izvedli po osem mesečni prekinitvi zaradi epidemije Covid-19.


Pogovor bo krmaril Kristian Koželj.
Večer bo del dogodkov ob Slovenskih dnevih knjige 2021.

 

OPOZORILO!
Obiskovalce prireditve prosimo, da vzdržujejo medsebojno razdaljo najmanj 1,5 metra, sedijo ves čas prireditve in imajo pri sebi potrdilo, s katerim dokazujejo enega od statusov "preboleli-cepljeni-testirani".

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam