skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
PREDSTAVITEV DOMOZNANSKE RAZISKOVALNE NALOGE KAMNOLOM PEČOVNIK IN PODJETJE APNENIK

PREDSTAVITEV DOMOZNANSKE RAZISKOVALNE NALOGE KAMNOLOM PEČOVNIK IN PODJETJE APNENIK

Mladi raziskovalci Anej Firšt, Lenart Kač in Lev Kodre z OŠ Frana Kranjca bodo pod mentorstvom Bojana Rebernaka predstavili zgodovino Apnenika s kamnolomom v Pečovniku pri Celju.  Raziskovalna naloga je bila letos na državnem srečanju nagrajena z zlatim priznanjem.

Lev Kodre, Anej Firšt in Lenart Kač, nadobudni mladi raziskovalci z OŠ Frana Kranjca iz Celja, so raziskali apnenico »Apnenik« iz Pečovniku pri Celju in njej pripadajoči kamnolom. Osvetlili so zgodovino podjetja, preučili lastnike in današnjo propadajočo podobo. V arhivih in knjižnicah so zbrali dostopne vire in literaturo, jih interpretirali in zložili v časovno zaporedje. Pomagali so si s časopisnimi članki, spletnimi viri ter opravili več intervjujev. Pridobili so veliko avdivizualnih virov, s pomočjo katerih so pojasnili delovni proces »od kamna do apna.« Njihova raziskava je na državnem srečanju mladih raziskovalcev v Murski Soboti na področju zgodovine prejela zlato priznanje. 

V okviru Univerze za tretje življenjsko obdobje in Domoznanskega oddelka.

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam