skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Virtualna literarna kavarna: Karantena. Rim.

Virtualna literarna kavarna: Karantena. Rim.

Pred dobrim letom je v utečenost naših življenj posegla epidemija nove koronavirusne bolezni, ki nas je zaznamovala kot verjetno noben dogodek v spominu še živečih generacij.

Eden od pomembnih dokumentov tega časa je prav gotovo delo Slovenca, dopisnika RTV v Rimu, Janka Petrovca, ki bo tokrat tudi naš gost. Knjigo smo uvrstili tudi na seznam priporočene literature za jubilejno 10. bralno značko za odrasle Z branjem do zvezd.

Pri založbi Goga, ki je knjigo izdala, so ob tem zapisali:
"Zapiski iz karantene, iz časa novega koronavirusa, iz Rima – prestolnice prvega žarišča epidemije v Evropi. Samota in stiska sprožata tudi spomine na druge nesreče – iz mest, ki so jih porušili potresi, z ladij, ki rešujejo begunce. Osebne stiske avtor popisuje s humorjem, nesreče, ki prizadenejo druge, pa z globokim sočutjem. Dnevniki, eseji, potopis? Vsekakor dobra literatura z dvema obrazoma — z enim joče, z drugim se smeji."

Pogovor z avtorjem bo vodil Kristian Koželj, spremljate ga lahko v živo na FB strani Osrednje knjižnice Celje v četrtek, 8. aprila, ob 18. uri.

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam