Angel v soseski

Angel v soseski

Askur živi z mamo v bloku v zahodnem delu islandskega mesta Reykjavik. Vsi mislijo, da tam živijo samo zelo običajni ljudje – ampak Askur ve, da to ni res. Naokoli se potikajo volkodlak, Pika Nogavička, srebrna ribica in angel, če omenimo samo nekatere. Angel v soseski je osupljiva in izvirna zgodba, v kateri fantove fantazije o življenju ustvarijo neštete podobe, saj je njegova domišljija brez meja.
Kristín Steinsdóttir je ena najbolj priznanih islandskih pisateljic za otroke. Za svoje delo je prejela številne nagrade, med drugim tudi Nordijsko nagrado za otroško književnost in Islandsko nagrado za otroško književnost, hkrati pa je bila nominirana za nagrado Nordijskega sveta za književnost. Za zasluge na področju islandske književnosti je bila odlikovana z najvišjim odlikovanjem Republike Islandije, z redom Sokola.
Islandija je dežela, ki je v naših predstavah mi(s)tična, prežemajo jo starodavne modrosti in miti, narava v svoji enkratnosti pa govori zgodbe pradavnega časa. Tudi knjiga Angel v soseski priznane islandske pisateljice starejše generacije je nekako drugačna od literature za mlade in okolja, v katerem živimo mi. V kratkih poglavjih prvoosebne pripovedi (nekakšnega dnevnika) spoznavamo dečka Askurja z bogato domišljijo, ki verjame tako v volkodlake kot v angele – tudi pisateljica nam v knjigi približa nordijsko bajeslovje. Deček razmišlja o vsem, kar ga obdaja in kar je v njem – zna zelo dobro opazovati in poslušati, pravi pa, da ga lastne misli včasih zelo plašijo. Živi usodo mnogih današnjih otrok, ki so vpeti v kaotični svet odraslih, v katerem se dostikrat težko znajdejo. Še dobro, da so blizu angeli. (povzeto po Bukla)

Preveri status izposoje

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam