Filmska glasba

Filmska glasba

Avtor nas skozi bogat izbor filmske glasbe popelje od filmskih začetkov pa vse do skoraj včerajšnjih filmskih partitur, ki zaznamujejo tako glasbeno kakor tudi filmsko zgodovino.
Ali veste, kako so ljudje nekoč ob pogledih na gibljivo sliko, prikazano na belih stenah ali spuščenih rjuhah, uživali, vreščali, se smejali in kratkočasili? In kako je bilo ob prvem zvočnem filmu, ki je gledalcu pričaral učinek nove magije in estetike? Po dobrem stoletju in vrhunskem razvoju filma je filmskih zanesenjakov še več, kakovostnemu filmu pa zagotavlja dodano vrednost prav filmska glasba, s katero postane film najbolj resnična iluzija današnjega časa.
Najbolj priljubljene melodije iz tujih in domačih filmov (Tom in Jerry, Pink Panther, Ben Hur, Doktor Živago, Psiho, Misijon, Titanik, Harry Potter, Na svoji zemlji, Ne čakaj na maj, Cvetje v jeseni …) so zbrane na dveh zgoščenkah. Simfonični orkester Cantabile pod dirigentskim vodstvom Marjana Grdadolnika s svojo interpretacijo prinaša izjemne glasbene užitke ob poslušanju triintridesetih filmsko-glasbenih odlomkov. (povzeto po spletni strani Emka.si)

Preveri status izposojeNaslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam