skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Alma Svet pred domačim pragom

Alma Svet pred domačim pragom

Osrednja knjižnica Celje je konec leta 2019 izdala prvo izvirno slikanico o svetovni popotnici Almi M. Karlin. Ob tem dogodku smo v knjižnici pripravili več aktivnosti za otroke in odrasle. Slikanica Alma, Svet pred domačim pragom avtorice Mojiceje Podgoršek in ilustratorke Polone Kosec je bila odmeven in uspešen projekt, prodali smo skoraj tisoč izvodov, tudi onkraj slovenskih meja. Danes jo je možno kupiti v TIC Celje, Pokrajinskem muzeju Celje, Mohorjevi založbi, založbi Haček v Klagenfurtu in v Slovenskem etnografskem muzeju.

V slednjem smo slikanico in naše aktivnosti tudi predstavili na dogodku ob 70. obletnici začetka Alminega potovanja okrog sveta. V Osrednji knjižnici Celje smo v ta namen organizirali tudi cikel potopisno-strokovnih predavanj mag. Janje Simoniti, ki nas je popeljala na otok Flores, Kostariko, Namibijo, Tajvan in Oman. Zadnje predavanje smo zaradi epidemioloških razmer izvedli v spletni obliki. 

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam