Festival Kamra

Festival Kamra

Vabimo vas na 3. festival KAMRA, ki bo v četrtek, 28. novembra 2019, ob 10. uri v Levstikovi dvorani Osrednje knjižnice Celje na Muzejskem trgu 1a v Celju.

Na festivalu bomo pregledali opravljeno delo in prikazali primere dobre prakse na področju digitalizirane kulturne dediščine.

Slovenska turistična organizacija bo predstavila pomen povezovanja kulture, turizma in tehnoloških rešitev, ki je eden izmed ključnih izzivov v Družbi 5.0. Prizadeva si, da izjemno bogato slovensko kulturno dediščino na stičišču Alp, Mediterana, Krasa in Panonske nižine približa tudi tujim gostom. Slovenska turistična organizacija se zaveda, da so ravno kulturni gosti tisti, ki so bolj odgovorni do okolja in dediščine, kar predstavlja eno temeljnih usmeritev slovenskega turizma. Kot primer tega izziva bo Thermana Laško pričarala VR doživetje "Spremeni tok zgodovine".

V zadnjem delu programa bomo spoznali Momus, spletni vodič, ki popelje po poteh snovne glasbene dediščine Slovenije in izbrane primere zbiranja starih fotografij na družbenem omrežju Facebook ter možnosti povezovanja s portalom Kamra.

Udeležba na festivalu je brezplačna. Prijave sprejemamo do 20. novembra 2019 na spletnem naslovu:

https://www.knjiznica-celje.si/prijava-na-dogodek 

 Več o programu si lahko preberete tukaj.

Vljudno vabljeni!

 

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam