skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Kaj se skriva v knjižnici?

Kaj se skriva v knjižnici?

V slovenskih splošnih knjižnicah smo se pridružili projektu Nacionalnega instituta za javno zdravje, ki prepoznava vzgojo za branje kot pomemben del zdravega razvoja otrok, mladostnikov, družin in celotne družbe ter s tem javnega zdravja. V tem duhu NIJZ vsakemu  novorojenčku v Sloveniji podari knjigo, ki mu jo na dom prinese patronažna sestra ob rednem obisku in pregledu otroka. Knjigo z naslovom Kaj se skriva očku v bradi, ki jo je napisal Boštjan Gorenc – Pižama, ilustriral pa Igor Šinkovec in je pravkar izšla pri Mladinski knjigi, bodo prejele vse dojenčice in dojenčki v času od septembra 2022 do decembra 2023, teh otrok bo okoli 30.000.

Projektu smo se s povabilom k vpisu otrok in staršev v knjižnico in s tem k branju pridružili tudi v Osrednji knjižnici Celje skupaj z vsemi splošnimi knjižnicami in v sodelovanju med Mestno knjižnico Ljubljana ter Združenjem splošnih knjižnic pripravili letak (kliknite besedilo za ogled) »Kaj se skriva v knjižnici? Kaj se skriva v knjigi?« ki ga bodo skupaj s knjižico Kaj se skriva očku v bradi prejeli vsi v Sloveniji novorojeni otroci in njihovi starši.

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam