skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Prevzem gradiva v paketniku

Prevzem gradiva v paketniku

Pred Osrednjo knjižnico Celje na Muzejskem trgu smo postavili paketnik, v katerega si lahko rezervirate gradivo in ga prevzamete 24/7.


Postopek:
1. Rezervirajte gradivo v paketnik
Rezervacijo izvedete v COBISS+ ali v mobilni aplikaciji mCOBISS, po opravljenem iskanju. Pri gradivu Knjižnice Celje izberete prevzemno mesto »Celje - paketnik«.
Pogoj za rezervacijo gradiva za prevzem na paketniku je, da si na mojem profilu na COBISS+ registrirate svojo mobilno telefonsko številko (po prijavi v moj profil kliknete zavihek E-obveščanje, nato pa na zavihek 'Številka za SMS obveščanje' in sledite navodilom).

2. Počakajte na obvestilo
Ko bo gradivo pripravljeno, boste na vašo mobilno telefonsko številko prejeli SMS obvestilo s povezavo, ki vas bo vodila pri odpiranju paketnika in prevzemu gradiva.
Gradivo čaka na prevzem v paketniku 3 dni (72 ur) od trenutka vložitve in pošiljanja sporočila. Štejejo tudi dnevi, ko je knjižnica zaprta.
Če gradiva v tem času ne prevzamete, plačate stroške za neprevzem rezerviranega gradiva v skladu s Pravilnikom o poslovanju Osrednje knjižnice Celje.

paketnik aplikacija1


3. Prevzemite rezervirano gradivo in potrdite prejem
V SMS sporočilu, ki ste ga prejeli, je navedeno, v katerem predalu vaš čaka gradivo (npr. A1, B2, C3, …), navedena je tudi povezava do zvočnega žetona za odklepanje paketnika.
Na zaslonu bodo prikazana navodila po korakih z grafičnim prikazom.
Lastniki pametnih telefonov lahko za prevzem uporabljate tudi aplikacijo Direct4.me. Aplikacija poleg prevzema omogoča sledenje rezervaciji in vpogled v zgodovino preteklih prevzemov. Aplikacija deluje na mobilnih napravah IOS 13+ in Android 5+. Po namestitvi si lahko ustvarite svoj uporabniški račun.
Po tem, ko zaprete vratca in potrdite prejem pošiljke, bo gradivo, ki ste ga prevzeli, dobilo status »izposojeno« na vaši članski izkaznici.

4. Preverite roke za vračilo
Roke za vračilo preverite v aplikaciji mCOBISS ali na spletu na COBISS+ (vpis s člansko številko in geslom).

 

Ne spreglejte:

  • Če boste opravili več različnih naročil z nekaj časovne razlike, vas bo morda gradivo čakalo v dveh različnih predalih.
  • Vračilo gradiva poteka preko knjigomata! V paketnik ne odlagajte gradiva za vračilo.

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam