skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
66,3 m2

66,3 m2

Avtor: Vladimir P. Štefanec
Založnik: Mladinska knjiga, 2014
Zvrst: roman
Priporoča: Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje

Glavna junaka romana sta Aleš in Zala, mlad par arhitektov. Na svojih sprehodih spoznavata domače mesto, njegove ulice, trge in parke ter seveda stavbe. Najljubši so jima sprehodi po Vrtači, kjer pa hiš ne gledata le kot arhitekta, temveč tudi kot mlada, življenja željna človeka, kot zaljubljen par, ki si želi svoje življenje nadaljevati pod skupno streho. Žal se zdi njuna želja nedosegljiva, saj imata oba slabo plačani zaposlitvi. Zala nepričakovano podeduje zajeten kupček denarja, kar ju spodbudi k iskanju primernega stanovanja. Ogledujeta si veliko nepremičnin, ki pa so zanju predraga ali neprimerna, in na tej poti osamosvajanja se tudi nekoliko odtujita. Vse se spremeni, ko Aleš opazi objavo javnega zbiranja ponudb za stanovanje v izmeri 66,3m2 v stavbi na Vrtači. Aleš stanovanje kupi, a brez Zaline vednosti. Vanj se kmalu naseli tesnoba, kako naj ji svoja dejanja pojasni. Je ravnal prav?

Odlomek iz knjige

To je bil čudež, tisti drugi, ki sta ga potrebovala, da bi se dopolnil prvi, nepričakovana Zalina dediščina. Počutil se je, kot da bi našel drugo polovico davno pretrganega bankovca, drugi del prelomljene medalje iz prhke kovine, drugo polovico nekoč odtrgane vstopnice, ki je bila tako spet sestavljena in je zopet omogočala vstop … A to ne bo vstop na kako razstavo, niti v kino ali na gledališko predstavo, niti vstop v cirkus, na ogromno, vrteče se kolo, niti na neskončni tobogan, čeprav bo slednjemu mogoče celo malo podobno. To bo namreč vstop v čisto novo življenje, veliko prijaznejše, z več možnostmi, veliko bolj širokogrudno … To bo zanju čisto nov začetek …

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam