Beli zobje

Beli zobje

Avtor: Zadie Smith
Založnik: Študentska založba, 2004
Zvrst: roman

Prvenec mlade angleške pisateljice Zadie Smith (25 let) duhovito izrisuje kroniko treh večrasnih družin v sodobni Veliki Britaniji. Njihove poti se srečujejo v sodobnem urbanem okolju, okoliščine, ki jih pripeljejo do sobivanja, pa segajo dlje in globlje. Navdušeni boste nad duhovito izrisanimi, skoraj otipljivimi liki, odtenkom sodobnega govorjenega jezika, predvsem pa nad dejstvom, da je gostobesednost in hkrati tankočutnost pisateljice oprta na angleško komično romanopisje. Še to: vzemite si dovolj časa: pripoved ima namreč 668 strani. Ups.

Odlomek iz knjige

….Archie Jones je poskušal narediti samomor zato, ker se je njegova žena Ophelia, Italijanka z vijoličastimi očmi in komaj opaznimi brki, pred kratkim ločila od njega. Toda jutra na novega leta dan ni preživel, daveč se s cevjo sesalca za prah, ker bi jo ljubil. Bilo je bolj zaradi tega, ker je tako dolgo živel z njo in je ni ljubil. Arciejev zakon je bil kot novi čevlji, za katere ugotoviš, potem ko si jih prinesel domov iz trgovine, da ti niso prav. Z njimi je shajal zaradi ohranjanja videza. In potem, na vsem lepem, in po tridesetih letih, so se čevlji sami pobrali in odkorakali iz hiše. Odšla je.

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam