skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Čudoviti pasji časi

Čudoviti pasji časi

Avtor: Michal Viewegh
Založnik: Sanje, 2003
Zvrst: roman

Čudoviti pasji časi so po besedah avtorja, zelo uspešnega in priljubljenega češkega pisatelja Michala Viewegha, "pretežno vesel pogled na pretežno neveselo obdobje". Viewegh zna tudi o neveselem obdobju totalitarizma pisati z obilo humorja in ironije. Z ironijo obarva tako tragične in banalne razmere časa kot tudi osebe v romanu. Kvido, ki ga spremljamo skozi njegovo otroštvo in odraščanje, postane pisatelj in prek njegove pripovedi spoznavamo tudi njegovo družino in družini njegovih staršev. Viewegh tako sestavi nekakšno sodobno družinsko kroniko, svet malih ljudi, ki ne simpatizirajo z režimom. a mu tudi aktivno ne nasprotujejo, saj morajo poskrbeti za preživetje. Mojstrska pripoved, ki vas bo gotovo prevzela.

Odlomek iz knjige

"Kvidova mati je imela s pošto v Sazavi že velikokrat sitnosti. Poleg tistih nekaj odlepljenih znamk, ki jih je mirno pogrešila, so se ji tukaj izgubila tudi cela pisma in celo ena ali dve knjigi, ki jih je naročila v klubu bralcev; priporočene pošiljke, ki so bile naslovljene na službo, pa so ji pogosto nesmiselno puščali kar na pošti, tako da je morala po delu osebno priti ponje. Večinoma je ob tem le zamahnila z roko. Ko pa je tistega nedeljskega dopoldneva stala na hodniku bolnice v Bulovki s tako obupno odvečnimi družinskimi fotografijami, olupljenimi breskvami v sirupu in novo knjigo o zgodovini Prage, medtem ko je telegram o dedkovi smrti, odposlan iz bolnice v soboto ob 11.35, še vedno ležal nekje za poštnim okencem, se je zarekla, da tokrat tega ne bo mirno požrla"

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam