skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Dnevi zavrženosti

Dnevi zavrženosti

Avtor: Elena Ferrante
Založnik: Cankarjeva založba, 2015
Zvrst: roman
Priporoča: Knjižnica Šmarje pri Jelšah

Italijanska pisateljica Elena Ferrante, katere identiteta je neznana, v svojem romanu pripoveduje pekel zavržene ženske. Nič hudega slutečo osemintridesetletno Olgo nekega dne po kosilu zapusti mož, dostojanstveno, razumsko, sklicujoč se na zmedenost, utrujenost, nezadovoljstvo. A razlog je mlajša ženska. Olga po razhodu čustveno propada. Nič novega, a vendar je Olgina prvoosebna pripoved boleče iskrena, brez sentimentalnosti in solz, ampak polna besa in agonije. V središču je lik ženske, ki jo družba oblikuje, popači, pahne v brezno obupa. A iz brezna mora splezati sama.

Odlomek iz knjige

"Minil je teden, toda mož se je držal svoje odločitve in jo z neko surovo razumskostjo še podkrepil. Na začetku je prihajal k nam vsak dan, zmeraj ob isti uri, okrog štirih popoldan. Posvečal se je otrokoma, klepetal je z Giannijem in se igral z Ilario, včasih so skupaj odpeljali ven našega volčjaka Otta, pasjo dobričino, sprehajali so se po parku in mu metali palice ali teniške žogice, da se je zdivjal."

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam