skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Elegija

Elegija

Avtor: Natalija Šimunović
Založnik: Litera
Zvrst: roman
Priporoča: Osrednja knjižnica Mozirje

Družinska drama je literarni popis družine Rajher, ki sta jo osnovala primabalerina Ljuba in pianist ter skladatelj Egon. Po smrti pater familiasa se začne odkrivanje pravih razmerij in odnosov v meščanski družinski vili. Trči več diametralno nasprotnih svetov. Klasičnega zastopata starejša otroka, zdravnica Sabina in odvetnik Osvald, sodobnega pa najmlajša Angelika, ki se je izgubila nekje med črno-belimi tipkami klavirja, neuspešnim iskanjem očetove ljubezni, všečki družbenih omrežij, drogami in najstniško nosečnostjo. Po umetniški poti Ljube in Egona stopata njuna vnuka: poseben otrok, a pravi glasbeni čudežni deček Mojmir in mala balerina Veronika. Romaneskni prvenec je avtorica jezikovno odlično izpeljala. Poslužila se je tudi žanrskih prijemov, ki zgodbo pospešujejo, obenem pa so ključni ob dialogiziranju s sočasno kulturo. Odlična zgodba o družini, ki ni takšna, kot jo je videlo občinstvo. Žal pa niti takšna, v kakršno so verjeli njeni najožji člani.

Odlomek iz knjige

»Ganila nas je njena negotova pojava, čeprav je, takoj ko je ugledala vso družino, zbrano v pričakovanju, v nasmehu pokazala svoje bele zobe in raztegnila lepe ustnice, nad katerimi je tičala majhna rinka, ki jo je delala še bolj ranljivo.« (str. 158)

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam