Fragma

Fragma

Avtor: Mojca Kumerdej
Založnik: Študentska založba, 2003
Zvrst: zgodba

Trinajst kratkih zgodb sestavlja delo z naslovom Fragma. Prvi vtis, ki se ob branju poraja: tako vsakdanje, pa vendar popolnoma drugačno. Avtorica bralca spretno vodi skozi različne pripovedi, ki jih piše življenje in se na prvi pogled zdijo povsem vsakdanje. A če bi bile tako zelo vsakdanje, najbrž ne bi tako močno pritegnile, da je knjigo resnično kar težko odložiti, čeprav zgodbe vsebinsko med seboj niso povezane. Rdeča nit vseh pa je: sočen, precej zgovoren jezik, kanček pretanjene erotike, preblisk egoizma, upanje in nepredvidljivi konec, ki vedno znova daje mislim in domišljiji prosto pot.

Odlomek iz knjige

Odpne mu gumb na hlačah, mu jih sleče, nato se sive spodnjice in nogavice, do golega. Gleda jo z odprtimi očmi, kot so jo v podobnih trenutkih gledali vsi, čakajoč na presenečenje. In vselej gre za presenečenje. Zelo prijetno. Prvič. In nato se nekaj krat. Vse do poslednjega. Gledali so jo z izbuljenimi očmi kot mlada teleta, nevedoč, potem ko jih lastnik odveže, da jih pelje na dvorišče, kjer jim mesar prereže grlo.

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam