skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Gospod Proust

Gospod Proust

Avtor: Celeste Albaret
Založnik: Sophia, 2003
Zvrst: spomini

Celeste, gospodinjska pomočnica pri Marcelu Proustu, po njegovi smrti napiše spomine. Skozi posamezna poglavja Prousta spoznamo kot snoba in duhovitega družabnika visoke mondene pariške družbe 20. stoletja. Zaradi hudih napadov astme zahteva brezhibnost in zaupljivost pri svojem osebju. Tako pomočnica spozna mnoge skrivnosti in osebe, ki so prisotne v njegovih delih, in jih duhovito razkriva in karikira s Proustovimi vzdevki. Knjiga je branje za vse tiste, ki radi prebirate Prousta ali pa vas zanima, kdo je bil Marcel Proust.

Odlomek iz knjige

"Ozrl sem se okrog in pomislil, kaj zlobnega bi lahko storil, da bi mamico prizadel. Bila sva v salonu. Na mizici je stala lepa starinska vaza, darilo, ki ji je bilo strašno pri srcu. Zgrabil sem jo in jo treščil ob tla, da se je razbila.... Niti zganila se ni. Samo rekla je mirno, da mirneje ne bi mogla: "No, Marcelček, pa naj bo tako kot pri židovskih porokah.... Razbil si kupo, najina ljubezen bo torej še večja."

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam