skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Izginuli svet

Izginuli svet

Avtor: Julia Phillips
Založnik: Mladinska knjiga
Zvrst: roman
Priporoča: Knjižnica Šmarje pri Jelšah

Nekega avgustovskega dne na kamčatski obali izgineta dve deklici, sestri, in policijske preiskave kmalu zajamejo bližnjo in širšo okolico ter dodobra pretresejo malo mesto. To se zgodi v Petropavlovsku, na ruskem skrajnem vzhodu Kamčatke. Dolgotrajno in brezplodno poizvedovanje se vleče vse leto, pred nami pa se nizajo različne ženske zgodbe, ki so vsaka tako ali drugače povezana z izginotjem. Pripoved preskakuje iz enega kraja dežele v drugega, med katerimi so razdalje nepredstavljivo velike, med njimi pa se raztezata neprehodna tundra in gozd. Vsako novo poglavje nam odstre nov košček notranjega življenja žensk, ki jih je tragedija posredno ali neposredno prizadela. Vse te zgodbe pa se venomer vračajo k pogrešanima sestrama in k njuni materi. Ameriška pisateljica nas po sledeh izginulih deklic popelje na razburljivo popotovanje skozi deželo neukrotljive lepote in velikih nasprotij – neprehodnih gozdov in prostrane tundre, sovjetske nostalgije in etničnih manjšin, okostenelega šovinizma in prebujajočega se feminizma – vse do razburljivega konca.

Odlomek iz knjige

»Prve dni po ugrabitvi je bila Katja preobčutljiva, vse ji je šlo na živce. Prijatelje je gledala, kot da so z drugega planeta. Izginotja dveh sestric ni mogla primerjati s prestopki, ki jih je poznala. Podkupovanje, na primer, to ji je bilo jasno – pri svojem delu se je nenehno srečevala s korupcijo. Prav danes je z drugimi cariniki pregledovala tovor nekega novega kanadskega uvoznika in odkrila več tisoč živih želv, ki so na svetlobi migotale z rumenimi plavutkami.«

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam