skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Ljubezen, bog in umetnost francoske kuhinje

Ljubezen, bog in umetnost francoske kuhinje

Avtor: James F. Twyman
Založnik: Littera Picta, 2012
Zvrst: roman
Priporoča: Knjižnica Šentjur

Ljubezen, bog in umetnost francoske kuhinje je resnična zgodba pisatelja Jamesa F. Twayan-a. Jamesa je na počitnicah zapustila prijateljica Michel, kar ga je navdalo z mešanimi občutki. Takrat je začel raziskovati svoje nekdanje ljubezenske zveze in razreševati negativne vzorce obnašanja. Spoznal je francoskega kuharskega mojstra Rogerja, ki je učil kuhati z ljubeznijo, ob tem pa delil recepte za ljubezen in življenje. James je prvič odprl svoje srce in se spopadel s svojimi strahovi. Knjiga vam bo z upanjem napolnila srce in vam postregla s kopico nasvetov.

Odlomek iz knjige

"»Zdaj razumeš! Se spomniš, kaj sem ti razlagal o česnu? Moraš ga popolnoma zmečkati, da bi lahko 'iz pustil' svoj sok. Če ga počasi režeš na majhne koščke, se takoj spet (samo)zaceli, s tem pa prav tisto, kar iščemo v česnu in kar je bistveno za naš užitek, česen zadrži v sebi. Enako velja tudi zate. Michele te je popolnoma potolkla in zmečkala, je tako? In ko te je zmrcvarila, si se bil prisiljen soočiti tudi s tistimi deli samega sebe, ki si se jih pred tem bal. A šele po vsem tem si bil sposoben to 'iz stisniti' oziroma 'stisniti iz' sebe in pritiskati toliko časa, da je ta sok, ki je v tebi, pritekel ven.«"

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam