skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Molitve za ugrabljene

Molitve za ugrabljene

Avtor: Jennifer Clement
Založnik: KUD Sodobnost International, 2017
Zvrst: roman
Priporoča: Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik

Zgodba se dogaja v mehiških gorah Guerrera. Življenje ljudi, ki še vztrajajo v tropskih gozdovih, poleg zelo hude vročine in sopare, ogrožajo tudi smrtno nevarne živali kot so kače, škorpijoni in legvani. Nevarnost pa jim grozi tudi iz zraka, saj oblast namesto makovih polj z nevarnimi pesticidi neusmiljeno škropi naselja. Mlada deklica Ladydi Garcia Martinez živi s svojo mamo v skromnem domu. Usodo si delita z le malim številom sosedov. Moški so odšli iskat delo, ženske pa hrepenijo po njihovi ljubezni in vrnitvi. Z grozo pred ugrabitvami mladoletnic se prebijajo iz dneva v dan. Strah pred revščino in nasiljem mamilarskih kartelov, ki iščejo mlade in lepe deklice, piše tudi usodo glavne junakinje. Vse njene maloštevilne prijateljice so že na silo iztrgane iz svojega okolja in vržene v roke neusmiljenih, a zelo bogatih tolp.

Odlomek iz knjige

"Nobena se ni vrnila. Nobena ugrabljena deklica se ni vrnila, je rekla moja mama, tudi pisma ni poslala. Nobena deklica, razen Paule. Vrnila se je leto dni po tistem, ko so jo ugrabili. Njena mama je vedno znova opisovala, kako so jo ugrabili. Potem je Paula lepega dne prikorakala nazaj domov. V levem ušesu je imela sedem uhanov, ki so v ravni črti modrih, rumenih in zelenih kamenčkov segli vse do zaobljenega roba uhlja, zapestje pa ji je kot kača ovijal tetoviran napis Ljudožerčeva punca."

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam