Mož in žena

Mož in žena

Avtor: Zeruya Shalev
Založnik: Učila, 2004
Zvrst: roman

V romanu Mož in žena spremljamo problematično zakonsko zvezo Udija in Naame. Ob moževi nenadni ohromelosti privre na dan vse, kar je bilo med njima skritega, neizpolnjenega, neizrečenega. Spoznanje, da utesnjujeta drug drugega, je boleče tudi za njuno hčerko. Zakonca se vrtita v začaranem krogu obtoževanj in očitanj, a se tesno oklepata drug drugega. Vendar nekega dne eden izmed njiju odide… Roman odlikujejo neposrednost, čustvena nabitost in odkritost. Izraelska pisateljica Zeruya Shalev kljub zaostrenim političnim razmeram in hudim nemirom v državi v svojih romanih opisuje intimne medsebojne človeške odnose in ne dovoli, da bi jo determiniralo kruto zunanje dogajanje. Njena dela so svetovne uspešnice, zanje je prejela tudi ugledne mednarodne nagrade.

Odlomek iz knjige

"Nekatere stvari se ne dajo popraviti, reče, s tem se je treba sprijazniti, končno ne gre za razparan pulover, ki ga lahko spet spleteš, med nama se je nekaj zlomilo in ni nama uspelo, da bi to znova sestavila, saj ne krivim tebe, oba sva kriva, toda ti lahko tako živiš naprej, jaz pa ne morem. Ne ljubiš me več, zaihtim, in on reče, najinega življenja ne ljubim več, svojega življenja ne ljubim več, nekaj moram spremeniti, jaz pa rečem, toda kaj je z mano, kaj je s tvojo ljubeznijo do mene?"

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam