Na morski obali

Na morski obali

Avtor: Sergio Bambaren
Založnik: Založba Eno, 2003
Zvrst: zgodba

Glavni junak, rojen v južni Avstraliji v bližini gorovja Otway, je s svojo mamo velikokrat prišel na skalno polico ob rtu Volney. Spremljala sta neskončne bitke oceana s skalami. Čeprav je bil še zelo majhen, ga je lepota kraja očarala. Z živalmi, ki so se potikale po deževnem gozdu ob morski obali, ga je povezoval duhovni jezik resnice. Takrat ga je obvladal tudi on. Ko je odraščal, je ugotovil, da ga počasi pozablja. Po dolgoletnih potovanjih se je utrujen in žalosten vrnil pod ottwajske gore na skalno polico, odločen, da znova poišče jezik resnice. Tam je nekega dne spoznal Shauna. Ta mu je na skalni polici pustil svojo na roko napisano knjigo Na morski obali. Vsebovala je dvanajst naukov, ki mu jih je predalo morje daleč od ponorelega sveta. S pomočjo naukov in močne volje je ponovno odkril jezik, ki mu je toliko pomenil, ko se je rodil.

Odlomek iz knjige

Nekoč sem opazoval umirajočega albatrosa na pesku. Nisem si mogel kaj, da ne bi pomislil na vsa neverjetna potovanja, ki jih je veličastni ptič opravil v svojem življenju, na vse čudovite obale, na katerih je pristal, verjetno tisoče kilometrov daleč. Pa vendar so ga potovanja, prav kot vse stvari v življenju, nazadnje pripeljala na konec poti, in sedaj se je to čudovito bitje z zadnjimi pogumnimi vzdihljaji oprijemalo življenja, kakor da bi še zadnjič poskušalo premagati smrt.

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam