skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Neumni beli možje

Neumni beli možje

Avtor: Michael Moore
Založnik: Pasadena, 2003
Zvrst: satira

V tej knjigi, ki bi skoraj bila cenzurirana, avtor, sicer dobitnik filmske nagrade Oskar, strese svojo jezo na današnjo Ameriko. V nizu anekdot, trditev, domislic in misli pokaže, kdo v resnici vlada Ameriki in posredno vsemu svetu. Dotakne se najbolj žgočih problemov ameriške družbe in kljub svojemu bombastičnemu stilu svoje trditve podkrepi s konkretnimi številkami in primeri. Ob tej knjigi se lahko nasmejimo in hkrati zamislimo nad žalostnim stanjem dha ameriške družbe. Vzporednice lahko najdemo tudi v našem okolju!

Odlomek iz knjige

"Seveda imamo ogromno brezveznih učiteljev in za te bi bilo bolje, če bi po telefonu prodajali Amwayeve izdelke. Velika večina pa je predanih prosvetnikov, ki so si izbrali poklic, s katerim zaslužijo manj kot nekateri njihovi učenci s prodajo ecstasyja. Mi pa jih za to žrtev še kaznujemo. Ne vem, kako vi gledate na to, toda meni se zdi, da je treba z ljudmi, s katerimi naši otroci vsak dan preživijo več ur kot z nami, ravnati nežno in ljubeče. Le zakaj bi hotel spravljati ob živce ljudi, ki moje ptroke "pripravljajo" na svet?"

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam