skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Nini

Nini

Avtor: Matjaž Kmecl
Založnik: Prešernova družba, 2003
Zvrst: roman

Nini je "staromoden romančič", kot ga imenuje pisatelj Kmecl. Napisan je za razvedrilo in nas pri branju drži v napetosti do zadnje strani. Glavna junakinja je skrivnostna gospodična Nini, učiteljica na bližnji pogorski šoli. Nekaj časa je živela z Robertom, kmečkim fantom, ki si je kruh služil z avtoprevozništvom. Ljudje so vedeli, da se na koncu nista imela ravno lepo in Nini je nekega dne izginila...Zgodbo o Nini si na neki kmetiji pripovedujejo v zbrani družbi, ki jo sestavljajo profesor Jaka Nakladač, pesnik Evripid in Janez Potrebujež. Streže pa jim gospodinja Mici.Roman je napisan na lahkoten način, vendar mojstrsko, in vsekakor vreden branja.

Odlomek iz knjige

"Jaz pa sem potem ves čas, ko se je zmeraj bolj svitalo in je končno tudi sonce posijalo čez širne gozdove, razmišljal, kako je ta svet lep. Pa saj ni kaj razmišljati, to pač čutiš kot živalca. Še malo prej si prepričan, da je usoda napravila vse, kar je v njeni moči, da te zatolče, naslednji trenutek pa že pristaneš v takile varni in topli dekliški postelji."

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam