skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Noč v Reykjaviku

Noč v Reykjaviku

Avtor: Brina Svit
Založnik: Cankarjeva založba, 2013
Zvrst: roman
Priporoča: Knjižnica Mozirje

Glavna protagonistka romana Lisbeth Sorel, poslovno uspešna ženska srednjih let, v Buenos Airesu spozna Eduarda Rosa, moškega, ki ga ženske plačujejo, da z njimi pleše tango. Odloči se, da mu bo zaradi želje po erotični izkušnji z njim, ponudila veliko vsoto denarja, če z njo preživi noč v hladnem Reykjaviku. Roman se večinoma dogaja v hotelski sobi, pozimi, ko na Islandiji dan traja le nekaj ur. Tu glavna junakinja obračunava sama s sabo, s svojo družino in s svojo neizživeto spolnostjo. Odvrže vso čustveno prtljago, ki jo je prinesla s sabo v to hladno pokrajino. Prek spomina na svojo umrlo sestro, za katero je skrbela skoraj vse življenje, se na polarnem severu z Rosovo pomočjo ponovno postavi na noge, potem ko mu razkrije zapletenost svojega življenja in pretrganih družinskih vezi.

Odlomek iz knjige

»(…) Saj ni prišla v Reykjavik zato, da bi se šla elastiko z njim. Kajti če kaj dobro pozna, je to igra z elastiko. Na pamet pozna vse njene zvijače, pretveze in drugačne subtilnosti. To se gresta z Marcom vser od njunega inavguralnega leta Tokio-Pariz: igrata se elastiko.

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam