skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Nove definicije ljubezni

Nove definicije ljubezni

Avtor: Brina Svit
Založnik: Mladinska knjiga
Zvrst: zgodba
Priporoča: Medobčinska splošna knjižnica Žalec

Odstira se nam deset ljubezenskih zgodb pisateljice Brine Svit, sicer avtorice priljubljenih romanov, ki od leta 1980 živi v Parizu. Ljubezen, ta mogočna beseda, z junaki zgodb naredi marsikaj: odpre jih, spremeni jih, razkrije jim druge poti za stare stvari. Ljubezen pogrevajo, jo znova odkrivajo, na novo definirajo. Vzdušje, kjer se prelomi prejšnje življenje in občutenje, pa je odtujenost, samota, selitev, obsedenost, smrt in podobno. Zgodbe so tako srečne ali žalostne, navdihujoče ali pa mimobežne. A takšno je tudi življenje.

Odlomek iz knjige

»Potrpežljivo čaka, da pride do blagajne, in to zmeraj iste, številka 2, četudi ima pred sabo dolgo vrsto, pet, šest ljudi, da ne govori o stari gospe, ki je pravkar skrajno pazljivo zložila ves nakup na tekoči trak pred blagajno in bo nato celo večnost preštevala drobiž do zadnjega centa. Še pred kratkim bi se prijel za glavo. Morali bi imeti posebno blagajno za penzioniste, ki ves dan nimajo početi drugega, kot da pristopicajo do supermarketa in na blagajni spraznijo drobiž iz denarnice, bi jezno zamrmral sam pri sebi in zamenjal vrsto. A odkar so vsi odšli – Mathieu za dva meseca k prijateljem na jug Francije, Morgane za celo poletje kot varuška v London in Maud za zmeraj – se mu nikamor ne mudi. Predvsem pa se neskončno rad znajde pred blagajničarko z dolgimi, bleščečimi lasmi, spetimi v čop.«

 

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam