skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
O koncu žalosti

O koncu žalosti

Avtor: Benedict Wells
Založnik: Mladinska knjiga
Zvrst: roman
Priporoča: Knjižnica Velenje

Mladi nemško-švicarski romanopisec Benedict Wells je za roman o otroštvu in odraščanju prejel nagrado Evropske unije. Stilsko dovršeno ter vsebinsko občuteno pisanje nam predstavi petčlansko družino, ki se vsakodnevno sooča z vsemi tegobami in radostmi običajne družine. Čeprav odnosi niso idealni, pa se vseeno na nek način lahko zanesejo eden na drugega. Vse pa se obrne na glavo v hipu, ko otroci Jules, Marty in Liz v prometni nesreči izgubijo očeta in mamo. Vrednote se v hipu popolnoma spremenijo in stvari, ki so bile še včeraj povsem samoumevne, čez noč postanejo nedosegljive. Ker so mladoletni, pristanejo v internatu, kjer so razmere daleč od idealnih in kjer se pravzaprav nihče ne zanima za njihova občutja, žalost in težave, ki jih tarejo.  Vsak po svoje skušajo slediti toku življenja, ki jih premetava sem in tja. Zagotovo vredno branja!

Odlomek iz knjige

"Pogosto sem pomislil na svojo mamo in obžaloval, da o njej vem tako malo. Moj spomin nanjo je bil bolj občutek, njena toplota, njena neomajna vedrina. Kot človek pa mi je ostala tuja in šele zdaj sem razumel, zakaj. Pri njej nisem doživel niti trenutka šibkosti. Ali trenutka, ko bi bila žalostna ali potrta. Kot igralka, ki svoj pravi jaz skriva za masko sijoče mame, je zdrsnila skozi moje otroštvo, in tako mi je za njo ostala le peščica vedno istih zgodb."

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam