skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Ob tebi

Ob tebi

Avtor: Jojo Moyes
Založnik: Mladinska knjiga, 2013
Zvrst: roman
Priporoča: Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik

Will, mlad moški iz višjih slojev družbe, v najlepših letih, poln življenja in načrtov, z dobro službo ter čudovitim dekletom, ekstremni športnik, doživi prometno nesrečo. Postane tetraplegik in popolnoma odvisen od pomoči drugih ljudi. Domači mu za negovalko in družabnico najamejo preprosto, a toplo in zgovorno dekle brez izkušenj na področju nege invalidov. Lou s svojo neposrednostjo počasi odstranjuje oklep, ki ga je Will zgradil okoli sebe, a le po naključju ugotovi, pred kakšen izziv je zares postavljena. Skozi vso zgodbo se sprašujemo, ali nam sreča kroji življenje, ali jo imamo lahko v oblasti in ali jo lahko doživimo v popolnosti in izobilju.

Odlomek iz knjige

"Zrla sem vanj in srce mi je razbijalo. »S svojima prijateljem si ravnal kot z drekom. Dobro, najbrž sta si to zaslužila. Jaz pa sem samo dan za dnem tu in se trudim kar najbolje opravljati svoje delo. Zato bi ti bila res hvaležna, če mi ne bi tako grenil življenja, kot ga vsem drugim.« Will me je malce osuplo pogledal. Minil je trenutek, šele potem je spet spregovoril. »In kaj, če bi ti rekel, da te nočem imeti tu?«"

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam