skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Odločitev

Odločitev

Avtor: Neva Štokelj
Založnik: Gyrus, 2003
Zvrst: roman

Odločitev je pretresljiva osebna izpoved o materi, ki se mora zaradi smrtonosne bolezni, raka, odreči svojim največjim sanjam, življenju, ki ga nosi pod srcem. Težka odločitev, s katero se avtorica odreče malemu bitju v sebi, saj je to edina šibka možnost za njeno preživetje, popelje njo ter hkrati bralca od zanikanja in nerazumevanja dogodkov do sprejetja dejanskega stanja. Bridka zgodba raste in se razvija. Avtorica dobi moč, da se pomiri z usodo in začne znova. Prav tako pa tudi bralec ob doživljanju njene zgodbe spoznava, kako je mogoče ob življenjskih stiskah rasti, spoznava koristnost iskrenega čustvovanja ter pozitivne naravnanosti. V svojem delu poizkuša avtorica razumeti ter ublažiti tudi tujo bridkost, poskuša svetovati ter pomagati, predvsem pa poskuša prebujati.

Odlomek iz knjige

"Prišlo je jutro, najhujše; ni ga mogoče preložiti. Dani se, le delno spremljam resničnost. Novo jutro, nov pomladni dan, tako nabit z življenjsko energijo, a za naju dan brez življenja, upanja. Še malo pa bo konec. Konec ali začetek? Konec enega trpljenja in začetek novega, drugačnega? Saj, to bo! Če bo sploh kaj. Čutim, da sem neka druga oseba, ki mora odigrati vlogo, tako kot želi neka višja sila in ne kot hoče ona sama. Čudim se, da sem sploh dočakala jutro, kajti noč, ki je za menoj, najina poslednja in najdaljša noč, je bila eno samo zmedeno, vročično, neizrekljivo tesnobno stanje, ki me je izčrpalo do kraja."

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam