skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Onstran zaznave

Onstran zaznave

Avtor: Edo Rodošek
Založnik: Tuma, 2003
Zvrst: zgodba

Avtor je še enkrat dokazal, da je mojster znanstvenofantastične literature. V nizu kratkih zgodb se je dotaknil trendov v tehnološkem razvoju, kot so kloniranje, genska tehnologija, presajanje možganov... Teme, ki so aktualne že sedaj. Vsaka zgodba predstavlja posameznika pri iskanju sreče v svetu, ki izgublja humanost. Vsi liki se znajdejo v določeni stiski, edino rešitev iz nje pa vidijo v tehnologiji. Zgodbe imajo nepričakovan razplet, pri tem pa se razbije iluzija, da je tehnološki napredek zagotovilo sreče.

Odlomek iz knjige

"Obsedel sem nemo in čutil, kako mi je odtekla vsa moč iz telesa. Moje ljubo dekle je odneslo v drug čas. To je bilo pošastno. To je bilo neskončno hujše, kot pa da bi jo odneslo v drug prostor. Prostor - oh, prostor je danes že dobro obvladljiv. Obstajajo letala, rakete, vesoljske ladje. Čeprav bi trajalo dolgo, čeprav bi rabil za to cel preostanek življenja, v prostoru bi že našel način, da bi nekako prišel do nje. Ne pa v času."

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam