skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Otroške stvari

Otroške stvari

Avtor: Lojze Kovačič
Založnik: Beletrina, 2003
Zvrst: roman
Priporoča: Osrednja knjižnica Celje

V romanu Otroške stvari boste srečali marsikaj, kar je avtor popisoval že v prejšnjih delih, pa se vseeno ne boste dolgočasili. Na svoja življenjska doživetja je tokrat pogledal skozi oči otroka. Sledili boste avtorjevim najzgodnejšim doživetjem in usodi njegove družine, ki je zaradi revščine in dolgov morala čez noč zapustiti Švico in se preseliti v neznano očetovo deželo. Pisatelj napoveduje tudi nadaljevanje: roman z naslovom Odrasle reči.

Odlomek iz knjige

Kdaj pa kdaj me je peljal v park pred katedralo oče, bil je v svoji temnomodri obleki in kljub vročini pokrit s klobukom. Stal je ne predaleč in ne preblizu, pustil je, da sem se igral, čeprav nisem imel kanglice, po pesku in mivki, v koritu, roke je držal na hrbtu. A včasih ga na lepem ni bilo več in zagledal sem ga ob kostanjih pri zidu, kako gleda na drugo stran Rena. Po ulici je hodil postrani, tik ob hišah ali po zunanjem robniku, jaz sem ga, ne on mene, izgubljal v gneči, da sem ga moral iskati, potem sem ga zapazil pri kandelabru na cestnem križišču, kako skoraj neviden v svoji obleki v barvi ulične svetilke stoji in opreza za mano.

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam